Info

OM OSS

Om RFSL

RFSL är Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter. Vi är en ideell organisation som bildades 1950 för att främja hbtqi-personers hälsa och rättigheter. RFSL:s avdelningar finns i hela Sverige. RFSL har jobbat med hivprevention sen 80-talet.

Läs mer på www.rfsl.se

Om Testpoint Stockholm

Testpoint Stockholm är en snabbtestningsverksamhet för hiv och syfilis som drivs av RFSL Stockholm, med medel från Folkhälsomyndigheten. Våra syften är dels att hjälpa människor som inte känner till sin hiv att få reda på detta, dels att avdramatisera hivtestning och uppmuntra regelbunden testning i våra målgrupper. Målgrupperna är transpersoner och cismän som har sex med män, och hbtqi-personer som nyligen flyttat till Sverige.

Vår testningspersonal är personer som har goda kunskaper om hiv, sex och sexualitet och som har fått specialutformad utbildning för att kunna genomföra snabbtestning och rådgivande samtal. Vi är inte vårdutbildade, och Testpoint verkar utanför vården. Alla som jobbar inom Testpoint har skrivit på ett tystnadslöfte som innebär att vi inte får föra vidare något som sägs inom Testpoint till någon annan.

Stockholms öppettider hittar du här.

Om Testpoint Örebro

Testpoint Örebro är ett samarbete mellan RFSL Örebro och Region Örebro. Testningspersonalen i Testpoint Örebro har, liksom personalen i Stockholm, goda kunskaper om hiv, sexuellt överförda infektioner och säkrare sex och har fått specialutformad utbildning för att kunna utföra snabbtestning och rådgivande samtal. även personalen i Testpoint Örebro har skrivit på ett tystnadslöfte.

Om du testar reaktivt inom Testpoint Örebro, dvs. om testet indikerar att du bär på hiv, kommer du att få snabb tillgång till vård och labbtest på infektionsmottagningen på USÖ.

Behöver du tolk? Kontakta oss i god tid före ditt besök på testpoint@orebro.rfsl.se.

 

RFSL:s hivtestning i andra städer

RFSL har också mottagningar i andra städer än Stockholm. Dessa mottagningar hittar du här.

Testningsmottagningar i Stockholm

Testpoint testar för hiv och syfilis, därför är det viktigt att även gå till en mottagning och testa sig för andra könssjukdomar.

Venhälsan
Testningsmottagning för män som har sex med män, Södersjukhuset, Stockholm
www.venhalsan.se

Stockholms mansmottagning
Sex- och samlevnadsmottagning för cismän och transpersoner, Kista, Stockholm.
www.stockholmsmansmottagning.se

Stockholms mottagning för sexuell hälsa
Sex- och samlevnadsmottagning för alla, Sabbatsberg, Stockholm.
www.stockholmsexuellhalsa.se

Mottagningar i andra städer

Ungdomsmottagningar
Sex- och samlevnadsmottagningar för dig som är ung.
http://www.umo.se

Stöd för dig som lever med hiv

PG – Posithiva gruppen
Patientorganisation som erbjuder stöd, utbildning och mötesplatser för personer som lever med hiv.
www.posithivagruppen.se

Noaks ark
Organisation som har stöd för personer som lever med hiv.
www.noaksark.org

 

Var denna artikel värdefull?

Other things we talk about
Testtillfällen i Stockholm

ONSDAG, 24 mars kl 09 – 11

RFSL Stockholm, Saltmätargatan 20, Stockholm Tonight we speak / Ikväll pratar vi: Svenska, English, العربية Testpoint erbjuder snabbtest för hiv till män som har sex med män och till transpersoner. At…

Read more
Testtillfällen i Örebro

TORSDAG, 04 mar, 09:00 – 11:30

RFSL Örebro, Västra Nobelgatan 19, Örebro Tonight we speak / Ikväll pratar vi: Svenska, English Välkommen till Testpoint på RFSL Örebro! Vi erbjuder test för hiv och syfilis med snabbt provsvar…

Read more
Testtillfällen i Stockholm

TISDAG, 02 mar, 18:00 – 20:30

RFSL Stockholm, Saltmätargatan 20, Stockholm Tonight we speak / Ikväll pratar vi: Svenska, English, العربية Testpoint erbjuder snabbtest för hiv till män som har sex med män och till transpersoner. At…

Read more